ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

15

Дата реєстрації:

21.11.2022

Проголосовано:

25.11.2022 11:34:07

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 15



УКРАЇНА

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Восьме скликання

      (Тридцять перша (позачергова) сесія)

 

РІШЕННЯ

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________ 2022 року                                                         № ______

 

Про затвердження Програми надання

підтримки внутрішньо переміщеним

та/або евакуйованим особам у зв’язку

із введенням воєнного стану на 2022-2023 роки


 

З метою створення належних умов для забезпечення життєдіяльності внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, у зв’язку із введенням воєнного стану відповідно до закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про ведення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022, від 18 квітня 2022 року № 259/2022, від 17 травня 2022 року № 341/2022, від 12 серпня 2022 року № 573/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану  в Україні», відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення підтримки внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, за погодженням з профільними постійними комісіями селищної ради, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:



1. Затвердити Програму надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022-2023 роки (далі – Програма), що додається.

2. Фінансовому відділу Рокитнівської селищної ради передбачити видатки на реалізацію заходів Програми, в межах наявних фінансових ресурсів.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення та регуляторної політики (О. КРУПЕНКО); з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, молодіжної політики (Л. СМИК).    

 

 

Селищний голова                                                        Григорій ТАРГОНСЬКИЙ



 
ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Рокитнівської селищної ради

_________________ 2022 року № ____     

                        

ПРОГРАМА

надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим

особам у   зв’язку із введенням воєнного стану на 2022-2023 роки

                               

                                   ПАСПОРТ  Програми






















































1. Ініціатор розроблення Програми Рокитнівська селищна рада
2. Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми Бюджетний кодекс України, Закон України від 24.02.2022 р. № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.10.2021 № 1364-р «Про схвалення Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2024 року»
3. Розробник Програми Відділ соціального захисту, охорони здоров’я та у справах дітей  Рокитнівської селищної ради
4. Учасники Програми Відділ соціального захисту, охорони здоров’я та у справах дітей Рокитнівської селищної ради,

відділ освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради, органи самоорганізації населення, громадські організації, комунальні установи територіальної громади, благодійні фонди, ПРООН
5. Термін реалізації Програми 2022-2023 роки
6. Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми Бюджет Рокитнівської селищної територіальної громади
7. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього, у тому числі: 6 100 000 гривень
7.1. коштів селищного  бюджету 6 100 000 гривень
7.2. коштів інших джерел За наявністю




Розділ I


Склад проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання

 Загальні положення

          На виконання закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про ведення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022, від 18 квітня 2022 року № 259/2022, від 17 травня 2022 року № 341/2022, від 12 серпня 2022 року № 573/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану  в Україні», Розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.10.2021 № 1364-р «Про схвалення Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2024 року» та відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виникає необхідність у комплексному підході до розв’язання проблем щодо надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у розв’язані їх нагальних проблем, які виникають при переміщені в інші місця для тимчасового проживання.

           Програма визначає  загальні  принципи, головні напрями та основний зміст  підтримки  для внутрішньо  переміщених та/або евакуйованих осіб. Ці заходи повинні забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на їх захист.

           Досягнення зазначеної мети вбачається в комплексному та системному підході  до  підтримки    внутрішньо  переміщених  та/або  евакуйованих осіб шляхом координації їх дій для вирішення виникаючих проблем.

           Основними   принципами   Програми    мають   стати    заходи     щодо забезпечення  першочергового  задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб  (додається додаток).
Розділ IІ


  Мета Програми

           Програма надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022- 2023 роки розроблена з метою забезпечення підтримки внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб; зниження рівня соціальної напруженості в суспільстві та забезпечення на місцевому рівні неконфліктну інтеграцію переселених громадян у суспільстві; забезпечити інтеграцію переселених громадян до складу селищної територіальної громади та забезпечення належних умов тимчасового проживання.

                                                        

                                                                                                                                                    Розділ ІІІ

                                                                                                                               Основні завдання Програми

Основними завданнями Програми є зниження рівня соціальної напруженості серед внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб в суспільстві; сприяння інтеграції та соціальній адаптації таких осіб за новим місцем проживання; допомога в забезпеченні створення належних умов для життєдіяльності, прав та реалізації потенціалу; забезпечення соціальної, медичної, психологічної та матеріальної підтримки.

                                                           

Розділ ІV

                                                                                                      Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблем

Затвердження Програми забезпечить ефективне розв’язання соціальних проблем, які виникають у внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, у зв’язку з тим що в більшості випадків відбувається переміщення сімей з дітьми, громадян похилого віку або інвалідів, внаслідок чого це вимагає забезпечення системності та адресності, координації взаємодії відділів селищної ради, бюджетних установ, організацій.

                                                            

Розділ V


Очікувані результати від реалізації Програми

Виконання Програми дасть змогу:

забезпечити підтримку внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб;

знизити рівень соціальної напруженості в суспільстві та забезпечення на місцевому    рівні   неконфліктну   інтеграцію   переселених   громадян у суспільстві;

забезпечити   інтеграцію   переселених   громадян  до складу селищної територіальної    громади   та   забезпечення   належних  умов   тимчасового проживання.

                                                          

Розділ VI


Джерела фінансування заходів Програми

         Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету Рокитнівської селищної територіальної громади та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

                                                                                                                                                     Розділ VIІ    

                                                                                             Координація та контроль управління за ходом виконання Програми 

Організацію управління та контролю за ходом виконання Програми, здійснює відділ соціального захисту, охорони здоров’я та у справах дітей Рокитнівської селищної ради.

    

 

Секретар ради                                                                                                   Марина ЛЕСКОВЕЦЬ

                                                                                                                    



 

ДОДАТКИ

1 15.1. Дод. Програма підтримки ВПО.pdf Переглянути