ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 87

ПРОЄКТ
УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Тридцять сьома сесія)
 
РІШЕННЯ
 
                               2023 року                                                                                       №
 
Про проведення земельних торгів
у формі електронного аукціону з
продажу права оренди на земельну
ділянку комунальної власності
 
        Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 50 Закону України «Про землеустрій», частини другої статті 4 Закону України «Про оренду землі», статей 12, 83, 116, 122, 124, 127, 134-139 Земельного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», за погодженням з профільною постійною комісією селищної ради, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
       1. Виставити на земельні торги у формі електронного аукціону лот № 01/2023  з продажу права оренди на земельну ділянку для будівництва та обслуговування  будівель торгівлі (код згідно КВЦПЗД - 03.07) за рахунок  земель запасу житлової та громадської забудови комунальної власності в с. Карпилівка по вул. Шевченка Сарненського району Рівненської області площею 0,2000 га, кадастровий номер 5625083800:01:003:0299.
       2. Продати право оренди на земельну ділянку для будівництва та обслуговування  будівель торгівлі (код згідно КВЦПЗД - 03.07) за рахунок  земельних ділянок запасу житлової та громадської забудови комунальної власності в с. Карпилівка по вул. Шевченка Сарненського району Рівненської області площею 0,2000 га, кадастровий номер 5625083800:01:003:0299 на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону).
       3. Затвердити  стартовий розмір орендної плати, строк оренди, мінімальний крок торгів та інші умови користування земельною ділянкою для лоту 01/2023, а саме:
       3.1 стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою – 32183,08 (тридцять дві тисячі сто вісімдесят три) гривні  08 копійок, що становить 4 (чотири) відсотки від нормативної грошової оцінки земельної ділянки (нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 804577,19 (вісімсот чотири тисячі п’ятсот сімдесят сім ) гривень 19 копійок);
       3.2. встановити строк користування земельною ділянкою комунальної власності при укладанні договору оренди з переможцем торгів - 49 (сорок дев’ять) років;
       3.3.  крок  земельних торгів у формі електронного аукціону з продажу права оренди земельної ділянки становить 1 % від стартової ціни лота;
       3.4.  гарантійний внесок становить 30% від стартової ціни  лота;
       3.5. переможець торгів зобов’язаний провести оплату за придбаний лот у порядку та строки, визначені чинним законодавством.
       4. Торги провести в порядку, визначеному статтями 135-139 Земельного кодексу України.
      5. Доручити селищному голові ТАРГОНСЬКОМУ Григорію Миколайовичу від імені Організатора земельних торгів укласти Договір з ПП «Фірма «СОМГІЗ» - оператором електронного майданчика e-somgiz.com, підключеного до електронної торгової системи, про організацію та проведення земельних торгів. 
      6. Опублікувати в торговій системі через особистий кабінет, створений через оператора електронного майданчика: e-somgiz.com, підключеного до електронної торгової системи, на виконання умов Договору з ПП «Фірма «СОМГІЗ» про організацію та проведення земельних торгів, оголошення про проведення земельних торгів та документи і матеріали на лот (документацію), що підтверджують виконання вимог, визначених частиною 3 статті 135 і частиною 1 статті 136 Земельного кодексу України.
     7. Дату проведення земельних торгів у формі електронного аукціону визначити у межах термінів, визначених частиною 6 статті 137 Земельного кодексу України.
     8. Зобов’язати  Переможця  земельних  торгів на виконання пункту 24 статті 137 Земельного кодексу України відшкодувати витрати, здійснені на підготовку лоту до проведення земельних торгів згідно виставлених рахунків.
     9. Уповноважити селищного голову Григорія ТАРГОНСЬКОГО від імені Організатора підписати протокол про результати торгів, договір оренди земельної ділянки, право оренди якої виставляється на земельні торги та інші документи з питань проведення земельних торгів.
    10. 3атвердити проєкт договору оренди землі, згідно з додатком.
    11. Контроль за виконанням  рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань земельних відносин, раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища (В. БРИЧКА).
 
 
 
Селищний голова                                                                              Григорій ТАРГОНСЬКИЙ