ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5


ПРОЄКТ

УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Шістнадцята сесія)
 
РІШЕННЯ
 
 
від «____»_____________2021 року                                                          №____
 
 
Про затвердження Положення
про відкриті дані Рокитнівської
селищної територіальної громади
 
 
З метою розвитку та реалізації політики відкритих даних Рокитнівської селищної територіальної громади, систематизації та уніфікації процесів діяльності розпорядників публічної інформації у формі відкритих даних, спрощення доступу громадян, фізичних та юридичних осіб до відкритих даних, з урахуванням Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», керуючись постановами Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), від 30 листопада 2016 року №867 «Деякі питання оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних», від 21 листопада 2018 року № 900-р «Про затвердження плану дій з реалізації принципів Міжнародної хартії відкритих даних», керуючись частиною першою статті 59, статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з профільною постійною комісією ради, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Положення про відкриті дані Рокитнівської селищної територіальної громади (далі – Положення) згідно додатку 1.
2. Затвердити склад робочої групи щодо розвитку відкритих даних Рокитнівської селищної територіальної громади згідно додатку 2.
3. Визначити відділ інформаційних технологій, захисту інформації та цифрової трансформації відповідальним за відкриті дані Рокитнівської селищної територіальної громади.
4. Керівникам виконавчих органів Рокитнівської селищної ради (відділам, управлінням), керівникам підприємств, установ (закладів) та організацій, що належать до сфери управління селищної ради, забезпечувати якісну підготовку, повноту, достовірність, актуальність та своєчасне оприлюднення/передачу на модерацію публічної інформації, що підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних, розпорядником якої є селищна рада, у порядку, передбаченому Положенням.
5. Координацію роботи з виконання даного рішення покласти на Робочу групу.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань Регламенту, гласності, депутатської діяльності і етики, прав людини, законності та запобігання корупції (О. СИДОРОВИЧ).
 
 
 
 
 
Селищний голова                                                  Григорій ТАРГОНСЬКИЙ