ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Берташ Олексій Сергійович

Галузь:

Охорона громадського порядку і правова політика

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

01.11.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 178
Про звернення Рокитнівської селищної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році


ПРОЄКТ

УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(П′ятнадцята сесія)
 
РІШЕННЯ
 
від ___ листопада 2021 року                                                               № _____
 
 
Про звернення Рокитнівської селищної ради
до Президента України, Верховної Ради України,
Кабінету Міністрів України щодо необхідності
підвищення пенсій і виплати додаткової
пенсії у 2021 році
 
 
Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Схвалити звернення Рокитнівської селищної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році (текст звернення додається).
 
2. Рокитнівському селищному голові забезпечити направлення цього рішення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
 
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань Регламенту, гласності, депутатської діяльності і етики, прав людини, законності та запобігання корупції (О. СИДОРОВИЧ).
 
 
 
Селищний голова                                                       Григорій ТАРГОНСЬКИЙ
  

 
Звернення Рокитнівської селищної ради
до Президента України, Кабінету Міністрів України,
Верховної Ради України щодо необхідності підвищення пенсій
і виплати додаткової пенсії у 2021 році
 
 
Ми, депутати Рокитнівської селищної ради, які представляють інтереси Рокитнівської селищної територіальної громади, звертаємось до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України з вимогою вжити термінових заходів з поліпшення соціального стану людей пенсійного віку.
Останнім часом органи державної влади своїми рішеннями значно погіршили соціальне становище людей пенсійного віку, які й так є найменш захищенимиі найбільше відчувають на собі наслідки коронавірусної кризи.
Насамперед, мова йде про штучне скорочення категорій, які мають право на отримання субсидій за спожиті ЖК послуги, скорочення фінансування субсидій.
Соціальне становище пенсіонерів також суттєво погіршилося через підвищення цін на товари першої необхідності. Викликає обурення неспроможність влади забезпечити відповідну цьому підвищенню індексацію пенсій.
Враховуючи вищевикладене, вимагаємо:
  1. Забезпечити, як того вимагає закон, індексацію пенсій відповідно до економічних показників у країні.
  2. У листопаді 2021 року здійснити виплату «13 пенсії» громадянам України, чия пенсія нижче середньої, тобто нижче 3866,8 грн.
 
Наголошуємо, що для забезпечення цих виплат уряд може використати частину коштів, отриманих від МВФ на подолання наслідків пандемії.
 
Схвалено
Рішення Рокитнівської селищної ради
від __ листопада 2021 року № ______