ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XX

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    1

 

УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Двадцята сесія)
 
РІШЕННЯ
 
від 18 лютого 2022 року                                                                               № 2544
 
Про затвердження Програми
 фінансової підтримки
 комунального підприємства
«Аптека» на 2022 рік
 
З метою забезпечення належного утримання та збереження майна спільної власності Рокитнівської селищної територіальної громади, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з профільними постійними комісіями селищної ради, селищна рада 
 
ВИРІШИЛА:
 
          1. Затвердити Програму фінансової підтримки комунального підприємства «Аптека» на 2022 рік (далі – Програма), що додається.
 
2. Фінансовому відділу Рокитнівської селищної ради в бюджеті селищної територіальної громади на 2022 рік передбачати кошти, в межах фінансових ресурсів, на виконання цієї Програми.
 
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення та регуляторної політики (О. КРУПЕНКО); з питань комунальної власності, інфраструктури та житлово-комунального господарства (А. КРУПЕНКО).
 
 
Селищний голова                                                   Григорій ТАРГОНСЬКИЙ
                                                                                                                                                                
 
 
 
   
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Рокитнівської селищної ради від 18 лютого 2022 року
№ 2544
 
Програма фінансової підтримки
комунального підприємства «Аптека»
на 2022 рік
 
Обґрунтування необхідності прийняття Програми
 
Комунальне підприємство «Аптека» Рокитнівської селищної ради на даний час перебуває в стадії ліквідації. Необхідністю прийняття даної Програми стало звернення ліквідатора до комунального підприємства «Аптека» ДУПЛИКИ П.Г. про наявну кредиторську заборгованість в сумі  134497, 00 грн., яка існує станом на 01.01.2022 року: по виплаті розрахункових  коштів працівникам, які знаходяться у відпустці  по догляду за дитиною до 3-х років, по виплаті заробітної плати, по виплаті податків, по виплаті комунальних послуг (Укртелеком, інтернет), а також  сплати, згідно судового наказу підприємству ТОВ «Аметрин».
На території Рокитнівської селищної  ради представником аптечних установ комунальної власності є комунальне підприємство «Аптека» (далі – КП «Аптека»). Підприємство створено у 2011 році з метою забезпечення населення лікарськими засобами і виробами медичного призначення. Комунальне підприємство «Аптека» перебуває у  комунальній власності територіальної громади Рокитнівської селищної ради та функціонує на підставі ліцензії, за правилами, встановленими чинним законодавством  шляхом здійснення ним господарської діяльності роздрібної торгівлі.
В своїй діяльності підприємство керується Законами України «Про лікарські засоби», «Про захист прав споживачів», постановами Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 року № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань», від 17.03.2017 року № 152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів», наказами Міністерства охорони здоров’я України, наказами  Міністерства фінансів України.
 
Мета Програми і шляхи її досягнення
Метою Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Аптека» на 2022 рік є беззаперечна необхідність завершення розпочатої у 2021 році процедури ліквідації діяльності комунального підприємства. Надання фінансової підтримки закриє в подальшому  функціонування підприємства, виконання ним статутних завдань та вирішення існуючих проблем.
Джерела фінансування Програми
Орієнтовні  обсяги фінансування
рік сума термін джерело фінансування Інші джерела
2022 134 497,0 2022 рік Селищний бюджет     _
всього 134 497,0      
 
Фінансування Програми буде здійснюватись в межах видатків, передбачених в селищному бюджеті на 2022 рік, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України, згідно з додатком.
Головним розпорядником коштів селищного бюджету на виконання заходів Програми є відділ  соціального захисту, охорони здоров’я та у справах дітей селищної ради.
Очікувані результати Програми
Погашення кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати, сплати податків та зборів, оплати комунальних послуг, енергоносіїв та  недопущення нових.
 
Секретар ради                                                                 Марина ЛЕСКОВЕЦЬ