ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Рябущиць Ігор Миколайович

Галузь:

Земельні ресурси

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

03.02.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 218
Про затвердження проєкту землеустрою та проведення земельних торгів, площею 9,7220 га за межами с. Рокитне


ПРОЄКТ
УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Двадцята сесія)
 
РІШЕННЯ
 
від                                   2022 року                                                               №
 
Про затвердження проєкту
землеустрою та проведення
земельних торгів, площею 9,7220 га
за межами с. Рокитне
 
         Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду площею 9,7220 га терміном на 7 (сім) років шляхом продажу права оренди на земельних торгах (аукціоні) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, відповідно до статей 122, 135-139, 186 Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з профільною постійною комісією селищної ради, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 9,7220 га (кадастровий номер 5625085600:03:008:0097) в оренду терміном на 7 (сім) років, шляхом продажу права оренди на земельних торгах (аукціоні), для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої за межами с. Рокитне.
2. Після здійснення реєстрації права комунальної власності продати право оренди на земельну ділянку сільськогосподарського призначення комунальної власності на земельних торгах.
3. Встановити стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою площею 9,7220 га у розмірі 12 (дванадцять) відсотків від нормативної грошової оцінки даної земельної ділянки.
4. Встановити значення кроку торгів у розмірі 0,5 відсотка стартової плати за користування земельною ділянкою.
5. Встановити умовами аукціону – відшкодування витрат на підготовку і проведення земельних торгів та сплати покупцем лота винагороди виконавцю земельних торгів.
6. За результатами проведення земельних торгів уповноважити селищного голову від імені селищної ради укласти договір оренди землі з переможцем земельних торгів.
7. Встановити, що організатор торгів (Рокитнівська селищна рада), відповідно до п.11 абз.2 ст.137 Земельного кодексу України  має право додатково визначити коло уповноважених осіб зобов’язаних в інтересах
організатора відслідковувати процес проведення торгів, без втручання в процедуру торгів з правом внесення відповідних пропозицій організатору торгів та/або безпосередньо особі, уповноваженій організатором торгів на укладення договору, згідно з п.4г ст.135 та підписання протоколу про результати торгів, відповідно до п.22 ст. 137 Земельного кодексу України. Результат дотримання процедури проведення торгів підтверджується відповідним актом.
8. Плата за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на торгах (відповідно до протоколу земельних торгів (аукціону) підлягає сплаті переможцем торгів не пізніше трьох банківських днів з дня проведення земельних торгів (аукціону).
         9. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань земельних відносин, раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища (В.БРИЧКА).
 
               
Селищний голова                                                       Григорій ТАРГОНСЬКИЙ