УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Тридцять третя сесія)
 
РІШЕННЯ
 
 23 грудня 2022 року                                                                             № 3043
 
Про встановлення вартості харчування
дітей та розміру плати для батьків  
в закладах дошкільної освіти на 2023 рік
 
       Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 33, 35 Закону України «Про дошкільну освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002  №667  «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування  дітей у державних  і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», за погодженням з постійною комісією селищної ради з питань освіти, охорони здоровʼя, культури, спорту, молодіжної політики, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
   1. Затвердити з 01 січня 2023 року вартість харчування на одну дитину в день в закладах дошкільної освіти та в структурних підрозділах дошкільної освіти  закладів загальної середньої освіти Рокитнівської селищної ради:
- для дітей віком до 4 років – не більше 39,00 гривень;
- для дітей віком від 4 до 6 (7-8) років – не більше 50,00 гривень.
   2. Встановити батьківську плату відповідно до затвердженої вартості дітодня  за фактичні дні відвідування дітьми закладів освіти в розмірі 50 відсотків від суми дітодня.
   3. Від батьківської плати за харчування дитини (дітей) звільняються:
   3.1. Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях.
   3.2. Діти з інвалідністю.
   3.3. Діти, батьки яких беруть або брали участь у антитерористичній операції   на сході України, призвані  до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.
   3.4. Діти, батьки яких є переселенцями з тимчасово окупованої території Донецької, Луганської областей та Автономної республіки Крим та з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів з інших територій України».
4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення та регуляторної політики (О. КРУПЕНКО); з питань освіти, охорони здоровʼя, культури, спорту, молодіжної політики (Л. СМИК).
 
 
 
Селищний голова                                                        Григорій ТАРГОНСЬКИЙ