ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXXIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

23.12.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 3038
Про затвердження мінімального розміру місячної орендної плати за один квадратний метр загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Рокитнівської селищної територіальної громади

УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Тридцять третя сесія)
 
РІШЕННЯ
 
23 грудня 2022 року                                                                       № 3038
 
Про затвердження мінімального
розміру місячної орендної плати
за один квадратний метр загальної
площі нерухомого майна фізичних
осіб на території Рокитнівської
селищної територіальної громади
 
        Відповідно до підпункту 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 №1253 «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб», Наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 17.11.2022 № 214  Про затвердження показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України (розраховані станом на 01 жовтня 2022 року), з метою актуалізації розміру мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб, збільшення  надходження до бюджету Рокитнівської селищної територіальної громади від податку на доходи фізичних осіб, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
       1. Затвердити розрахунок мінімального розміру місячної орендної плати  за один квадратний метр загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Рокитнівської селищної територіальної громади з 2023 року згідно з додатком.
        2. Визначити мінімальний розмір місячної орендної плати за один квадратний метр загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Рокитнівської селищної територіальної громади з 2023 року:
  • 21,27 грн. кв. м. - для некомерційної діяльності, в тому числі для проживання фізичних осіб;
  • 42,54 грн. кв. м. - для провадження виробничої діяльності; 
  • 63,81 грн. кв. м. - для провадження іншої комерційної діяльності.
        3. Встановити, що вказана мінімальна вартість на наступні роки визначатиметься згідно затвердженого розрахунку та в залежності від встановленого Міністерством розвитку громад та територій України прогнозного середньорічного показника опосередкованої вартості спорудження житла у Рівненській області на наступний рік.
        4.   Рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.
        5. Секретарю ради (Марина ЛЕСКОВЕЦЬ) забезпечити доведення рішення до Головного управління ДПС у Рівненській області та опублікування в засобах масової інформації.
        6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення та регуляторної політики (О. КРУПЕНКО)
 
 
 
Селищний голова                                                       Григорій ТАРГОНСЬКИЙ 
 

ДОДАТКИ

1 3038.1. Дод. Рокитне оренда.pdf Переглянути