ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

40

Дата реєстрації:

25.08.2022

Проголосовано:

09.09.2022 11:39:17

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 40

Текст:










ПРОЄКТ



УКРАЇНА

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Восьме скликання

(Двадцять восьма сесія)

 

РІШЕННЯ

 

від ______________ 2022 року                                                                        №____

 

Про затвердження Порядку проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради

 

З метою забезпечення стабільної та безпечної роботи Рокитнівської селищної ради у разі виникнення надзвичайних ситуацій, в період дії воєнного стану, відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про ведення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022, від 18 квітня 2022 року № 259/2022, від 17 травня 2022 року № 341/2022, від 12 серпня 2022 року № 573/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану  в Україні», керуючись статтею 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з профільною постійною комісією селищної ради з питань Регламенту, гласності, депутатської діяльності і етики, прав людини, законності та запобігання корупції, селищна рада

 ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради, що додається.

2. Відділу організаційно-документального забезпечення Рокитнівської селищної ради (Вероніка  ЄРЕМЕЙЧУК) у разі виникнення надзвичайних ситуацій, в період дії воєнного стану, здійснювати організаційне забезпечення підготовки та проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань Регламенту, гласності, депутатської діяльності і етики, прав людини, законності та запобігання корупції (О. СИДОРОВИЧ).

 

 

Селищний голова                                                         Григорій ТАРГОНСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення Рокитнівської селищної ради

від __________ 2022 року № ____

 
ПОРЯДОК

проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради

 


  1. З метою забезпечення стабільної та безпечної роботи Рокитнівської селищної ради у разі виникнення надзвичайних ситуацій, в період дії воєнного стану, відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про ведення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022, від 18 квітня 2022 року № 259/2022,  від 17 травня 2022 року № 341/2022, від 12 серпня 2022 року № 573/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану  в Україні», пленарні засідання Рокитнівської селищної ради можуть проводитись дистанційно за допомогою програми Microsoft Teams або Viber з одночасною трансляцією на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради та/або на її каналі YouTube в мережі Інтернет (далі - дистанційні засідання).

  2. Проведення дистанційних засідань передбачено Регламентом Рокитнівської селищної ради, затвердженим рішенням Рокитнівської селищної ради від 17 листопада 2020 року №3 (далі - Регламент), та регулюється цим Порядком.

  3. Участь у дистанційному засіданні запрошених посадових осіб виконавчих органів Рокитнівської селищної ради, представників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності Рокитнівської селищної територіальної громади (далі - запрошені особи), надання ними відповідних документів та матеріалів, що стосуються питання, з якого їх запрошено на дистанційне засідання, є обов'язковими.

  4. Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів Рокитнівської селищної ради та запрошених осіб шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради у порядку, визначеному Регламентом та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

  5. Дистанційне засідання є повноважним, якщо у ньому бере участь більше половини депутатів Рокитнівської селищної ради від загального складу депутатів селищної ради.


Для підтвердження повноважності дистанційного засідання та ідентифікації присутніх депутатів Рокитнівської селищної ради перед відкриттям засідання головуючий на пленарному засіданні оголошує  про реєстрацію депутатів Рокитнівської селищної ради в програмі Microsoft Teams або Viber, після чого депутати Рокитнівської селищної ради реєструються письмово у чаті шляхом зазначення позиції "присутній".

 Про повноважність дистанційного засідання в протоколі робиться відповідна відмітка та письмово повідомляється в чаті присутнім на дистанційному засіданні депутатам Рокитнівської селищної ради.

У випадку, якщо депутат Рокитнівської селищної ради долучився до дистанційного засідання після оголошення про його повноважність, такий депутат Рокитнівської селищної ради записується на виступ у спеціальному розділі ("чаті") програми Microsoft Teams або Viber та позачергово оголошується головуючим у порядку, передбаченому абзацом другим цього пункту відповідно до черговості запису.


  1. Головуючий на дистанційному засіданні забезпечує можливість реалізації депутатами Рокитнівської селищної ради прав, визначених законами України та Регламентом.

  2. Запитання, коментарі, зауваження надаються письмово учасниками дистанційного засідання в спеціальному розділі ("чаті") програми Microsoft Teamsабо Viber.

  3. Голосування на дистанційному засіданні здійснюється депутатами Рокитнівської селищної ради особисто і відкрито шляхом письмового опитування.


Головуючий на дистанційному засіданні селищної ради оголошує назву проєкту рішення, після чого депутати Рокитнівської селищної ради голосують за проєкт рішення письмово у чаті здійснюють голосування шляхом зазначення позиції "за", "проти" або "утримався".

Тривалість часу голосування кожного з депутатів Рокитнівської селищної ради становить не більш як 2 хвилини. У разі необхідності тривалість часу голосування може бути збільшена головуючим на дистанційному засіданні.

Після кожного голосування по питанню порядку денного головуючий на дистанційному засіданні встановлює та письмово в чаті оголошує результати голосування.


  1. Впродовж 24 години після проведення дистанційного засідання у разі виникнення будь-яких питань щодо некоректного відображення результатів голосування по питанню порядку денного такого засідання з технічних причин, депутат Рокитнівської селищної ради має право письмово звернутися до головуючого на дистанційному засіданні з відповідною заявою. Такі заяви у разі надходження є невід'ємною частиною протоколу дистанційного засідання, та не впливають на встановлені результати голосування.

  2. Протокол та інші документи дистанційного засідання оформлюються в порядку, визначеному Регламентом.


Під час дистанційного засідання забезпечується здійснення його відеозапису. Відеозапис є невід'ємною частиною протоколу дистанційного засідання.


  1. Питання, що не врегульовані цим Порядком, регулюються Регламентом.


 

Секретар ради                                                                     Марина ЛЕСКОВЕЦЬ