ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Рябущиць Ігор Миколайович

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

11.10.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 15
Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах), площею 5,3363 га за межами с. Рокитне

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 ПРОЄКТ   

УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Сорок шоста сесія)
 
РІШЕННЯ
 
                               2023 року                                                                   №
 
Про затвердження проєкту землеустрою
щодо відведення земельної ділянки в оренду
на конкурентних засадах (земельних торгах),
площею 5,3363 га за межами с. Рокитне
 
          Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах), відповідно до статей 122, 135, 136, 137, 138, 139, 186 Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з профільною постійною комісією селищної ради, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду терміном на 25 (двадцять п’ять) років на конкурентних засадах (земельних торгах) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 5,3363 га, кадастровий номер 5625085600:03:010:1005 розташованої за межами с. Рокитне.
2. Включити до переліку земельних ділянок для продажу права оренди на них на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону) окремими лотами земельну ділянку площею 5,3363 га, категорія земель –  землі сільськогосподарського призначення, цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (КВЦПЗ 01.01), кадастровий номер 5625085600:03:010:1005 розташованої за межами с. Рокитне.
3. Продати право оренди земельної ділянки площею 5,3363 га, категорія земель  – землі сільськогосподарського призначення, кадастровий номер 5625085600:03:010:1005 на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону).
4. Затвердити стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою в розмірі 12 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
5. Крок аукціону встановити у розмірі 100 % від нормативно грошової оцінки.
6. Встановити термін оренди 25 (двадцять п’ять) років.
7. Встановити умови користування земельною ділянкою: використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням та відповідно умов договору оренди землі з дотриманням обмежень, встановлених згідно Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 17.10.2012 № 1051.
8. Торги провести в порядку визначеному статей 122, 135, 136, 137, 138, 139 Земельного Кодексу України.
9. Уповноважити селищного голову ТАРГОНСЬКОГО Григорія Миколайовича від імені селищної ради укласти Договір з ПП «Фірма «СОМГІЗ» - оператором електронного майданчика e-somgiz.com, підключеного до електронної торгової системи про організацію та проведення земельних торгів.
10. Опублікувати в торговій системі через особистий кабінет, створений через оператора електронного майданчика e-somgiz.com, підключеного до електронної торгової системи, на виконання умов Договору з ПП «Фірма «СОМГІЗ» про організацію та проведення земельних торгів, оголошення про проведення земельних торгів та документи і матеріали на Лот (документацію), що підтверджують виконання вимог визначених частиною третьою статті 135, частиною першою статті 136 Земельного Кодексу України.
11. Дату проведення земельних торгів у формі електронного аукціону визначити у межах термінів, визначених частиною шостою статті 137 Земельного кодексу України.
12. Зобов’язати Переможця земельних торгів у формі електронного аукціону на виконання частиною двадцять четвертою статті 137 Земельного кодексу України відшкодувати витрати, здійсненні на підготовку Лоту до проведення земельних торгів згідно виставлених рахунків.
13. Уповноважити селищного голову ТАРГОНСЬКОГО Григорія Миколайовича від імені селищної ради підписати протокол  про результати торгів, договір оренди земельної ділянки, право на яку виставляється на земельні торги та інші документи з питань проведення земельних торгів у формі електронного аукціону.
14. Затвердити проект договору оренди землі, згідно з додатком.
15. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань земельних відносин, раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища (В. БРИЧКА).
 
 
          
Селищний голова                                                      Григорій ТАРГОНСЬКИЙ