ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVI

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    4

УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Сорок шоста сесія)
 
РІШЕННЯ
 
 15 листопада 2023 року                                                                                                                                   № 3869
 
Про встановлення вартості харчування
дітей та розміру плати для батьків  
в закладах та структурних підрозділах
дошкільної освіти

 
       Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 33, 35 Закону України «Про дошкільну освіту», статей 10 та 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002  № 667  «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування  дітей у державних  і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», за погодженням з постійною комісією селищної ради з питань освіти, охорони здоровʼя, культури, спорту, молодіжної політики, селищна рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Встановити  з 01 січня 2024 року вартість харчування на одну дитину в день в закладах дошкільної освіти та в структурних підрозділах дошкільної освіти  закладів загальної середньої освіти Рокитнівської селищної ради:
- для дітей віком до 4 років – не більше 54,00 гривень;
- для дітей віком від 4 до 6 (7-8) років – не більше 70,00 гривень.
2. Встановити плату для батьків відповідно до затвердженої вартості дітодня  за фактичні дні відвідування дітьми закладів дошкільної освіти в розмірі 60 відсотків від суми дітодня.
3. Від плати для батьків за харчування дитини (дітей) звільняються:
3.1. Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях.
3.2. Діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах).
3.3. Діти з числа осіб, визначених у статтях 10 та 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
3.4. Діти з інвалідністю.
3.5. Діти, батьки яких беруть або брали участь у антитерористичній операції   на сході України, які призвані  до Збройних Сил України або беруть участь у бойових діях у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.
3.6. Діти, батьки яких є переселенцями з тимчасово окупованих територій України і Автономної республіки Крим, та з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів з інших територій України».
3.7. Діти, батьки яких є членами Добровольчого формування № 1 Рокитнівської селищної територіальної громади.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку,  соціального захисту населення та регуляторної політики (О. КРУПЕНКО); з питань освіти, охорони здоровʼя, культури, спорту, молодіжної політики (Л. СМИК).
 
 
 
Селищний голова                                                        Григорій ТАРГОНСЬКИЙ