ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 54

ПРОЄКТ
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(П’ятдесят четверта сесія)
 
РІШЕННЯ
 
                                            2024 року                                                                                                      №
 
Про передачу в оренду земельних ділянок
(не переоформленого спадкового майна)
земельних часток (паїв), загальною площею
16,1506 га ТОВ «АГРОЕКСПЕРТ ГРУП»           
 
       Розглянувши клопотання ТзОВ «ТЕХ АГРО 2017», відповідно до статті 1285 Цивільного кодексу України, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правової долі земельних ділянок, власники яких померли», пункту 2 статті 30 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питань колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні», статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з профільною постійною комісією селищної ради, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Прийняти в управління спадщиною земельні частки (паї), власники яких померли та спадкові права на які не переоформлені колишнього КСП «Україна», до моменту реєстрації прав на них, орієнтовною площею 16,1506 га згідно з додатком.
2. Визначити особою, уповноваженою на управління спадщиною, Рокитнівського селищного голову  ТАРГОНСЬКОГО Григорія Миколайовича.
3. Дати згоду на передачу в оренду (без права суборенди) ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АГРОЕКСПЕРТ ГРУП» земельних часток (паїв), власники яких померли та спадкові права на які не оформлені, на строк до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку або на 10 (десять) років (залежно від обставини, яка настане першою).
4. Встановити ТОВ «АГРОЕКСПЕРТ ГРУП» орендну плату за 1 га в розмірі 2000 (дві тисячі) гривень 00 копійок але не менше 12 % від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.
5. Доручити РОКИТНІВСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ РАДІ в особі Рокитнівського селищного голови ТАРГОНСЬКОГО Григорія Миколайовича підписати договір оренди від імені орендодавця.
6. ТОВАРИСТВУ З  ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АГРОЕКСПЕРТ ГРУП» укласти з Рокитнівською селищною радою договори оренди земельних ділянок, забезпечити їх державну реєстрацію відповідно до вимог чинного законодавства та оплатити послуги з державної реєстрації.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань земельних відносин, раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища (В. БРИЧКА).
 
 
 
Селищний голова                                                                                                        Григорій ТАРГОНСЬКИЙ