ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Судік Тетяна Володимирівна

Галузь:

Культура та мистецтво

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

02.08.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4
Про затвердження розміру плати за навчання учнів та встановлення пільг у КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ «ДИТЯЧА МУЗИЧНА ШКОЛА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ на 2024-2025 навчальний рік

ПРОЄКТ

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(П'ятдесят п'ята (позачергова) сесія)
 
РІШЕННЯ
 
______________ 2024 року                                                                                                                    № ____
 
Про затвердження розміру плати за навчання учнів
та встановлення пільг у КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ
«ДИТЯЧА МУЗИЧНА ШКОЛА»
РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ  РАДИ
на 2024-2025 навчальний рік
 
          Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 14 Закону України «Про освіту», статей 15, 26 Закону України «Про позашкільну освіту», постанов Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 № 433 «Про затвердження переліку типів позашкільних навчальних закладів і Положення про позашкільний навчальний заклад», від 25.03.1997 № 260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей», наказу Міністерства культури України від 09.08.2018 № 686 «Про затвердження Положення про мистецьку школу», враховуючи пропозиції дирекції КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ДИТЯЧА МУЗИЧНА ШКОЛА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, за погодженням з профільною постійною комісією селищної ради, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити щомісячний розмір плати за навчання учнів у  КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ «ДИТЯЧА МУЗИЧНА ШКОЛА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ на 2024-2025 навчальний рік, відповідно до обраного фаху навчання, у таких розмірах:
- фортепіано – 300 грн.;
- гітара – 300 грн.;
- вокал – 300 грн.;
- хореографія  – 300 грн.;
- художній відділ – 300 грн.;
- скрипка – 250 грн.;
- естрадно-духовий відділ – 250 грн.;
- бандура – 250 грн.;
- баян, акордеон  – 250 грн.
 
2. Встановити пільги щодо плати за навчання:
2.1. Звільняються від плати за навчання 100%:
а) діти-інваліди, яким не протипоказане навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (за висновком медичної комісії);
б) діти-сироти;
в) діти позбавлені батьківського піклування;
г) діти з неповної сім’ї при втраті годувальника;
д) діти, батьки яких загинули в зоні бойових дій;
е) діти, батьки яких служать в Збройних Силах України (підтвердження – довідка з територіального центру комплектації (ТЦК військкомату).
 
2.2. За наявності одного і більше учнів з багатодітної сім’ї, плата за першого учня  –100%, за інших – по 50%. 

3. Учні, які навчаються на двох і більше відділах плата встановлюється в розмірі 100% за кожне відділення.
 
4. При навчанні на двох і більше відділах учнями пільгових категорій, пільги з оплати за навчання надаються за одним відділом за вибором батьків.
 
5. Плату за навчання вносити посеместрово до 10 числа першого місяця кожного семестру.
 
6. Пільги за навчання у КЗ «Дитяча музична школа»  Рокитнівської селищної ради надаються відповідно до наказу директора закладу на підставі заяви та копій документів, що підтверджують пільгові категорії (посвідчення, довідки тощо).
 
7. Централізованій бухгалтерії відділу культури і туризму Рокитнівської селищної ради розподілити кошти одержані як плата за навчання за І семестр 2024-2025 навчального року, наступним чином:
-  заробітна плата та нарахування на фонд оплати праці – 52.4%;
-  розвиток матеріально – технічної бази – 47.6%.
 
8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань освіти, охорони здоров′я, культури, спорту, молодіжної політики  (Л. СМИК).
 
 
 
 
Селищний голова                                                       Григорій ТАРГОНСЬКИЙ