ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Павлушенко Микола Олександрович

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

21.07.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 156
Про затвердження Положень про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО- РЕСУРСНИЙ ЦЕНР» Рокитнівської селищної ради


 

           
ПРОЄКТ
УКРАЇНА
РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Восьме скликання
(Дванадцята сесія)
 
 
 
РІШЕННЯ
 
від ___ серпня 2021 року                                                                   № ______
 
Про затвердження Положень про проведення
конкурсу на посаду директора та педагогічних
працівників комунальної установи
 «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-
РЕСУРСНИЙ ЦЕНР» Рокитнівської селищної ради
 
Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", на виконання пункту 45 Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року N 545 (зі змінами), наказу Міністерства освіти і науки України від 03 жовтня 2018 року № 1051 "Про затвердження примірних положень про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників інклюзивно-ресурсного центру", за погодженням з постійними комісіями селищної ради,  селищна рада
 
 ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Положення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради згідно з додатком 1.
2. Затвердити Положення про проведення конкурсу на посади педагогічних працівників комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради згідно з додатком 2.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, молодіжної політики (Смик Л. М.)
 
 
Селищний голова                                                    Григорій ТАРГОНСЬКИЙ
 
Додаток 1
до рішення Рокитнівської
селищної ради
від ___ серпня 2021 року № ___
 
Положення
про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
1. Це Положення розроблено відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 03.10.2018 № 1051 «Про затвердження примірних положень про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників інклюзивно-ресурсного центру» та постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» і визначає механізм проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради (далі – Центр), метою якого є добір особи, здатної професійно виконувати свої контрактні обов’язки відповідно до завдань Центру.
2. Конкурс на посаду директора інклюзивно-ресурсного центру проводиться при його утворенні, закінченні строку дії контракту з директором або прийнятті рішення щодо припинення (розірвання) контракту з директором Рокитнівською селищною радою (далі - Засновником).
3. Директор Центру призначається на посаду строком на три роки на конкурсній основі та звільняється з посади Рокитнівським селищним головою
4. Директором інклюзивно-ресурсного центру може  бути особа, яка має вищу освіту не нижче ступеня магістра за спеціальністю «Спеціальна освіта» («Корекційна освіта», «Дефектологія») або «Психологія» («Практична психологія») та стаж роботи не менше п’яти років за фахом.
5. Конкурс повинен проводитися з дотриманням принципів:
законності;
прозорості;
забезпечення рівного доступу;
недискримінації;
доброчесності;
надійності та відповідності методів оцінювання.
6. Конкурс проводиться поетапно:
прийняття розпорядження Рокитнівським селищним головою про оголошення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії, проєкт якого подається Рокитнівському селищному голові відділом освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради не пізніше як за 2 місяці до дня закінчення терміну дії контракту з директором Центру;
оприлюднення оголошення про проведення конкурсного відбору в офіційних засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради;
прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсному відборі;
попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;
проведення іспиту та визначення його результатів;
проведення співбесіди та визначення її результатів;
визначення переможця конкурсного відбору;
оприлюднення результатів конкурсу.
7. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється в місцевих засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради (у разі наявності веб-сайту) не пізніше ніж за один місяць до початку проведення конкурсного відбору.
8. Оголошення про проведення конкурсу повинне містити:
найменування і місцезнаходження інклюзивно-ресурсного центру;
найменування посади та умови оплати праці;
кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду (далі - претенденти);
перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсному відборі, та строк їх подання;
дату, місце та етапи проведення конкурсного відбору;
прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та адресу електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію про проведення конкурсного відбору.
В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству.
9. Строк подання документів для участі в конкурсі не може становити менше 20 та більше 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.
10. Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає (особисто або поштою) такі документи:
копію паспорта громадянина України;
письмову заяву про участь у конкурсі, до якої додається резюме у довільній формі;
копію трудової книжки;
копію (копії) документа (документів) про освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;
письмову згоду на збір та обробку персональних даних (додаток 1).
Особа, яка бажає взяти участь у конкурсному відборі, має право додати до заяви про участь у конкурсі інші документи, непередбачені в оголошенні про проведення конкурсу.
11. Прийом та реєстрація документів від претендентів здійснюється відділом освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради.
12. У разі надсилання документів поштою, датою подання документів вважається дата, зазначена на поштовому штемпелі.
13. У разі невідповідності поданих документів встановленим вимогам, претенденти до конкурсного відбору не допускаються, про що їм повідомляється Засновником.
14. Документи, подані після закінчення встановленого строку, не розглядаються та повертаються особам, які їх подали.
15. Усі претенденти, які своєчасно подали документи для участі у конкурсі, повідомляються Засновником про прийняте рішення щодо їх кандидатур не пізніше, ніж протягом десяти календарних днів з дати закінчення строку подання документів.
16. Для проведення конкурсу Рокитнівським селищним головою утворюється конкурсна комісія, до складу якої входить не менше 5 осіб.
Головою конкурсної комісії визначається заступник Рокитнівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів.
До складу конкурсної комісії також входить начальник відділу освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради та можуть входити керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти, працівники апарату селищної ради, депутати селищної ради.
До участі у роботі конкурсної комісії можуть бути залучені завідувач та методисти центру підтримки інклюзивної освіти, педагогічні працівники інклюзивно-ресурсних центрів, працівники закладів охорони здоров’я, закладів (установ) соціального захисту та представники громадськості.
17. Формою роботи конкурсної комісії є засідання. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення Комісії приймається шляхом голосування більшістю голосів, присутніх на засіданні.
18. Рішення Комісії оформлюється протоколом не пізніше наступного робочого дня після проведення засідання та підписується усіма присутніми на засіданні членами Комісії. Кожен член конкурсної комісії має право додати до протоколу окрему думку щодо змісту та обставин засідання Комісії не пізніше наступного дня після ознайомлення з протоколом. Надана окрема думка до протоколу засідання Комісії є невід’ємною частиною такого протоколу.
19. Засідання конкурсної комісії проводяться у приміщенні Засновника. Засновник забезпечує діяльність конкурсної комісії.
20. Голова Комісії:
1) здійснює керівництво діяльністю конкурсної комісії, визначає порядок її роботи;
2) головує на засіданнях Комісії;
3) організовує і контролює виконання покладених на Комісію завдань.
21. Секретар Комісії забезпечує:
1) ведення та оформлення протоколів засідань Комісії;
2) підготовку проекту порядку денного засідання та надсилання його членам Комісії;
3) за дорученням голови Комісії виконує іншу організаційну роботу.
22. У разі відсутності на засіданні голови або секретаря Комісії їх обов’язки виконує один із членів конкурсної комісії, обраний на її засіданні.
 
Порядок проведення іспиту
23. Конкурс передбачає складання кваліфікаційного іспиту та проведення співбесіди. Кваліфікаційний іспит може проводитися за напрямами:
знання законодавства у сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами;
знання основ спеціальної педагогіки;
знання основ управління діяльністю інклюзивно-ресурсного центру.
Орієнтовний перелік питань для проведення іспиту зазначений у додатку 2  до Положення.
24. Іспит складається з 6 питань по 2 питання за напрямами, визначеними у пункті 23 Положення. Загальний час для проведення іспиту повинен становити не більш як 1 година 20 хвилин.
25. Для визначення результатів іспиту рекомендується використовувати таку систему:
2 бали виставляються кандидатам, які в повному обсязі розкрили суть питання;
1 бал виставляється кандидатам, які розкрили питання фрагментарно;
0 балів виставляється кандидатам, які не відповіли на питання.
26. Члени конкурсної комісії визначають результати письмового іспиту згідно з пунктом 25 цього Положення.
27. Кандидати, які за результатами іспиту набрали  6 балів, допускаються до співбесіди.
28. Співбесіда проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків.
Під час співбесіди не ставляться запитання щодо політичних поглядів, релігії, етнічного походження, матеріального становища, соціального походження або питання, які можуть бути розцінені як дискримінаційні.
Перелік вимог, відповідно до яких проводиться співбесіда, визначається конкурсною комісією згідно з умовами проведення конкурсу.
29. Для оцінювання кожної окремої вимоги до професійної компетентності на співбесіді може використовуватись така система:
2 бали виставляються кандидатам, які відповідають вимогам;
1 бал виставляється кандидатам, які не повною мірою відповідають вимогам;
0 балів виставляється кандидатам, які не відповідають вимогам.
30. Визначення результатів співбесіди здійснюється кожним членом конкурсної комісії індивідуально та фіксується у відомості про результати співбесіди (додаток 3 до Положення).
31. Визначення остаточних результатів конкурсу здійснюється у балах як середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок.
32. Підсумковий рейтинг кандидатів визначається шляхом додавання середніх оцінок, проставлених членами конкурсної комісії у зведеній відомості середніх оцінок за кожну окрему вимогу до професійної компетентності, та іспиту на знання законодавства (додаток 4 до Положення).
33. Сума таких оцінок є підсумковим рейтингом кандидата, за допомогою якого визначається переможець конкурсу (додаток 5 до Положення).
34. Якщо два і більше кандидатів мають однаковий загальний рейтинг, переможець конкурсу визначається шляхом відкритого голосування членів Комісії після обговорення професійної компетентності (досвід роботи за фахом, досягнення в професійній діяльності та інше) таких кандидатів. Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом з дотриманням пункту 18 Положення.
35. Конкурсна комісія протягом одного робочого дня після завершення співбесіди надає претендентам та Рокитнівському селищному голові письмовий висновок щодо результатів конкурсного відбору.
36. Учасник конкурсу, який не пройшов конкурсний відбір, має право оскаржити рішення конкурсної комісії у порядку, визначеному законодавством.
37. Кожен претендент може надати обґрунтовані заперечення щодо висновку конкурсної комісії до структурного підрозділу з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів Рівненської області (далі - структурного підрозділу з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів), але не пізніше ніж через три робочі дні з дати його отримання.
38. Після отримання висновку Рокитнівський селищний голова надсилає документи до структурного підрозділу з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів для погодження претендента на посаду директора інклюзивно-ресурсного центру. У разі відповідності вимогам законодавства щодо освітнього рівня, відповідного стажу роботи претендента та відсутності заперечень від інших претендентів, структурний підрозділ з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів упродовж 10 днів з моменту отримання висновку від засновника погоджує претендента.
39. Другий за результатами конкурсу кандидат має право, за погодженням з Рокитнівським селищним головою, на призначення на посаду протягом одного року з дня проведення відповідного конкурсу, якщо така посада стане вакантною, а також у разі, коли переможець конкурсу відмовився від зайняття посади.
40. Після погодження кандидатури претендента Рокитнівський селищний голова укладає з ним контракти з дотриманням вимог законодавства про працю.
41. Конкурсний відбір визнається таким, що не відбувся якщо:
відсутні заяви про участь у конкурсі;
жоден з претендентів не пройшов конкурсний відбір;
конкурсною комісією не визначено переможця.
42. Якщо конкурсний відбір не відбувся, протягом одного місяця оголошується повторний конкурс. Повторний конкурс проводиться за процедурою, визначеною цим Положенням.
43. Результати конкурсного відбору оприлюднюються на офіційному веб-сайті Засновника Центру не пізніше ніж через 45 днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.
 
 
 
Секретар селищної ради                                              Марина ЛЕСКОВЕЦЬ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додаток 1
до Положення про проведення конкурсу на посаду директора
комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
ЗГОДА
на обробку персональних даних
 
Я,_______________________________________________________________________, (прізвище, ім'я, по батькові)
народився (лася) ____   ________________ року, документ, що посвідчує особу (серія _________ № ___________), виданий __________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
мешкаю за адресою: ________________________________________________
_____________________________________________________________________________
відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» (далі - Закон) даю згоду на:
обробку моїх персональних даних з первинних джерел у такому обсязі: відомості про освіту, професію, спеціальність та кваліфікацію, трудову діяльність, науковий ступінь, вчене звання, паспортні дані, дані про зареєстроване або фактичне місце проживання, біографічні дані, номери телефонів;
використання персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо їх обробки, в тому числі використання персональних даних відповідно до їх професійних чи службових або трудових обов’язків, дії щодо їх захисту, а також дії щодо надання часткового або повного права на обробку персональних даних іншим суб’єктам відносин, пов'язаних із персональними даними (стаття 10 Закону);
поширення персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо передачі відомостей про фізичну особу (стаття 14 Закону);
доступ до персональних даних третіх осіб, що визначає дії володільця персональних даних у разі отримання запиту від третьої особи щодо доступу до персональних даних, доступ суб’єкта персональних даних до відомостей про себе (стаття 16 Закону).
Зобов’язуюся в разі зміни моїх персональних даних подати у найкоротший строк уточнену достовірну інформацію та оригінали відповідних документів для оновлення моїх персональних даних.
 
_____  _____________ 20___ р.                             ______________________
                                          (підпис)
 

Додаток 2
до Положення про проведення конкурсу на посаду директора
комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
Орієнтовний перелік питань
для проведення кваліфікаційного іспиту на посаду
директора комунальної установи
«РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
Міжнародні документи у сфері інклюзивної освіти.
Право дітей з особливими освітніми потребами (далі – ООП) на освіту в Законах України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту».
Порядок організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15.08.2011 № 872 (зі змінами).
Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545 (зі змінами).
Сутність та класифікація порушень психофізичного розвитку.
Причини порушень психофізичного розвитку.
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з інтелектуальними порушеннями (легкого, помірного, тяжкого ступенів).
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей із затримкою психічного розвитку.
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями слуху (глухих дітей та дітей зі зниженим слухом).
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями зору (сліпих дітей та дітей зі зниженим зором).
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями мовлення (в т.ч. з дислексією).
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з аутизмом.
Психолого-педагогічний супровід дітей зі складними порушеннями розвитку.
Загальна характеристика сучасної системи надання послуг для дітей з особливими освітніми потребами.
 
 
 

Додаток 3
до Положення про проведення конкурсу на посаду директора
комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
 
ВІДОМІСТЬ
про результати співбесіди
(готується кожним членом конкурсної комісії окремо)
 
Прізвище, ім'я та по батькові кандидата Вимоги Бали
 
Кандидат № 1
Вимога 1
Вимога 2
Вимога 3
   Вимога 4…
 
Кандидат № 2…
Вимога 1
Вимога 2
Вимога 3
   Вимога 4…
 
 
Член комісії         ___________            _______________________________
                                                 (підпис)                                                                            (прізвище, ім'я та по батькові)
 
 
 
 
Додаток 4
до Положення про проведення конкурсу
на посаду директора
комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ  ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР»
Рокитнівської селищної ради
 
ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ
середніх балів
 
Прізвище, ім'я та по батькові кандидата  
Види оцінювання
 
Вимоги
Оцінка   члена комісії № 1 Оцінка   члена комісії № 2 Оцінка   члена комісії № 3 Оцінка   члена комісії № 4 Оцінка   члена комісії № 5 Середній бал
 
 
 
 
 
Кандидат № 1
 
 
Іспит
Знання законодавства в сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами
Знання основ спеціальної педагогіки
Особливості розвитку дітей з ООП
 
Співбесіда
Вимога
Вимога
Вимога
Сума балів
 
Голова комісії                          _______________                             _____________________________
                                                                                  (підпис)                                                                                           (прізвище, ім'я та по батькові)
 
Додаток 5
до Положення про проведення
конкурсу на посаду директора
комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
 
 
ПІДСУМКОВИЙ РЕЙТИНГ КАНДИДАТІВ
 
 
Прізвище, ім'я та по батькові кандидата
 
Загальна кількість балів
 
Рейтинг
 
 
Голова комісії                ___________                  _________________________
(підпис)                                                        (прізвище, ім'я та по батькові
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                     

Додаток 2
до рішення Рокитнівської селищної ради
від ___ серпня 2021 року № ___
 
 
Положення
про проведення конкурсу на посади педагогічних працівників комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
  1. Це Положення  розроблено відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 03.10.2018 № 1051 «Про затвердження примірних положень про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників інклюзивно-ресурсного центру» та постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» і визначає механізм проведення конкурсу на посади педагогічних працівників комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради (далі – Центр), метою якого є добір особи, здатної професійно виконувати свої посадові обов’язки відповідно до завдань Центру.
2. Педагогічні працівники Центру призначаються на посади директором комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради  на конкурсній основі.
3. На посади педагогічних працівників Центру призначаються особи, які мають вищу педагогічну (психологічну) освіту ступеня магістра. Стаж роботи за фахом не менше 60 відсотків педагогічних працівників інклюзивно-ресурсного центру повинен становити три або більше років.
4. Конкурс повинен проводитися з дотриманням принципів:
законності;
прозорості;
забезпечення рівного доступу;
недискримінації;
доброчесності;
надійності та відповідності методів оцінювання.
5. Конкурс оголошується та проводиться Рокитнівською селищною радою (далі - Засновником) Центру.
6. Конкурс проводиться поетапно:
прийняття розпорядження Рокитнівським селищним головою про оголошення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії, проєкт якого подається Рокитнівському селищному голові відділом освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради;
оприлюднення оголошення про проведення конкурсного відбору в офіційних засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради;
прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсному відборі;
попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;
проведення іспиту та визначення його результатів;
проведення співбесіди та визначення її результатів;
визначення переможця конкурсного відбору;
оприлюднення результатів конкурсу.
7. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється в місцевих засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради (у разі наявності веб-сайту)  не пізніше ніж за один місяць до початку проведення конкурсного відбору.
8. Оголошення про проведення конкурсу повинне містити:
найменування і місцезнаходження інклюзивно-ресурсного центру;
найменування посади та умови оплати праці;
кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду (далі - претенденти);
перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсному відборі, та строк їх подання;
дату, місце та етапи проведення конкурсного відбору;
прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та адресу електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію про проведення конкурсного відбору.
В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству.
9. Строк подання документів для участі в конкурсі не може становити менше 20 та більше 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.
10. Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає (особисто або поштою) такі документи:
копію паспорта громадянина України;
письмову заяву про участь у конкурсі, до якої додається резюме у довільній формі;
копію трудової книжки;
копію (копії) документа (документів) про освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;
письмову згоду на збір та обробку персональних даних (додаток 1 до Положення).
Особа, яка бажає взяти участь у конкурсному відборі, має право додати до заяви про участь у конкурсі інші документи, непередбачені в оголошенні про проведення конкурсу.
11. Прийом та реєстрація документів від претендентів здійснюється відділом освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради.
12. У разі надсилання документів поштою, датою подання документів вважається дата, зазначена на поштовому штемпелі.
13. У разі невідповідності поданих документів встановленим вимогам, претенденти до конкурсного відбору не допускаються, про що їх повідомляє засновник.
14. Документи, подані після закінчення встановленого строку, не розглядаються та повертаються особам, які їх подали.
15. Усі претенденти, які своєчасно подали документи для участі у конкурсі, повідомляються засновником про прийняте рішення щодо їх кандидатур не пізніше, ніж протягом десяти календарних днів з дати закінчення строку подання документів.
16. Для проведення конкурсу Рокитнівським селищним головою утворюється конкурсна комісія, до складу якої входить не менше 5 осіб.
Головою конкурсної комісії визначається заступник Рокитнівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів або начальник відділу освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради.
До складу конкурсної комісії можуть входити директор інклюзивно-ресурсного центру, методисти центру підтримки інклюзивної освіти, керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти, представники Засновника.
До участі у роботі конкурсної комісії можуть бути залучені представники громадськості.
17. Формою роботи конкурсної комісії є засідання. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення Комісії приймається шляхом відкритого голосування більшістю голосів, присутніх на засіданні.
18. Рішення Комісії оформлюється протоколом не пізніше наступного робочого дня після проведення засідання та підписується усіма присутніми на засіданні членами Комісії. Кожен член конкурсної комісії має право додати до протоколу окрему думку щодо змісту та обставин засідання Комісії не пізніше наступного дня після ознайомлення з протоколом. Надана окрема думка до протоколу засідання Комісії є невід’ємною частиною такого протоколу.
19. Засідання конкурсної комісії проводяться у приміщенні Засновника. Засновник забезпечує діяльність конкурсної комісії.
20. Голова Комісії:
1) здійснює керівництво діяльністю конкурсної комісії, визначає порядок її роботи;
2) головує на засіданнях Комісії;
3) організовує і контролює виконання покладених на Комісію завдань.
21. Секретар Комісії забезпечує:
1) ведення та оформлення протоколів засідань Комісії;
2) підготовку проєкту порядку денного засідання та надсилання його членам Комісії;
3) за дорученням голови Комісії виконує іншу організаційну роботу.
22. У разі відсутності на засіданні голови або секретаря Комісії їх обов’язки виконує один із членів конкурсної комісії, обраний на її засіданні.
 
Порядок проведення іспиту
23. Конкурс передбачає складання кваліфікаційного іспиту та проведення співбесіди. Кваліфікаційний іспит для педагогічних працівників Центру може проводитися за напрямами:
знання законодавства у сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами;
знання основ спеціальної педагогіки.
Орієнтовний перелік питань для проведення іспиту зазначений у додатку 2  до Положення.
24. Іспит складається з 6 питань по 3 питання за напрямами, визначеними у пункті 23 Положення. Загальний час для проведення іспиту повинен становити не більш як 1 година 20 хвилин.
25. Для визначення результатів іспиту рекомендується використовувати таку систему:
2 бали виставляються кандидатам, які в повному обсязі розкрили суть питання;
1 бал виставляється кандидатам, які розкрили питання фрагментарно;
0 балів виставляється кандидатам, які не відповіли на питання.
26. Члени конкурсної комісії визначають результати письмового іспиту згідно з пунктом 25 цього Положення.
27. Кандидати, які за результатами іспиту набрали 6 балів, допускаються до співбесіди.
28. Співбесіда проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків.
Під час співбесіди не ставляться запитання щодо політичних поглядів, релігії, етнічного походження, матеріального становища, соціального походження або питання, які можуть бути розцінені як дискримінаційні.
Перелік вимог, відповідно до яких проводиться співбесіда, визначається конкурсною комісією згідно з умовами проведення конкурсу.
29. Для оцінювання кожної окремої вимоги до професійної компетентності на співбесіді може використовуватись така система:
2 бали виставляються кандидатам, які відповідають вимогам;
1 бал виставляється кандидатам, які не повною мірою відповідають вимогам;
0 балів виставляється кандидатам, які не відповідають вимогам.
30. Визначення результатів співбесіди здійснюється кожним членом конкурсної комісії індивідуально та фіксується у відомості про результати співбесіди (додаток 3 до Положення).
31. Визначення остаточних результатів конкурсу здійснюється у балах як середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок.
32. Підсумковий рейтинг кандидатів визначається шляхом додавання середніх оцінок, проставлених членами конкурсної комісії у зведеній відомості середніх оцінок за кожну окрему вимогу до професійної компетентності, та іспиту на знання законодавства (додаток 4 до Положення).
33. Сума таких оцінок є підсумковим рейтингом кандидата, за допомогою якого визначається переможець конкурсу (додаток 5 до Положення).
34. Якщо два і більше кандидатів мають однаковий загальний рейтинг, переможець конкурсу визначається шляхом відкритого голосування членів Комісії після обговорення професійної компетентності (досвід роботи за фахом, досягнення в професійній діяльності та інше) таких кандидатів. Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом з дотриманням пункту 18 Положення.
35. Конкурсна комісія протягом одного робочого дня після завершення співбесіди надає претендентам, Засновнику та директору Центру письмовий висновок щодо результатів конкурсного відбору.
36. Учасник конкурсу, який не пройшов конкурсний відбір, має право оскаржити рішення конкурсної комісії у порядку, визначеному законодавством.
37. Кожен претендент може надати обґрунтовані заперечення щодо висновку конкурсної комісії до структурного підрозділу з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів Рівненської області, але не пізніше ніж через три робочі дні з дати його отримання.
38. За умови відсутності заперечень від інших претендентів директор Центру протягом трьох робочих днів з дня закінчення терміну подання заперечень призначає переможця конкурсу на посаду педагогічного працівника Центру відповідно до вимог законодавства про працю.
39. У разі коли протягом трьох робочих днів з дня закінчення терміну подання заперечень щодо результатів конкурсного відбору переможець конкурсу не подасть письмової заяви та інших передбачених законодавством документів для призначення його на посаду, він вважається таким, що відмовився від зайняття відповідної посади.
Другий за результатами конкурсу кандидат має право, за погодженням з Рокитнівським селищним головою, на призначення на посаду протягом одного року з дня проведення відповідного конкурсу, якщо така посада стане вакантною, а також у разі, коли переможець конкурсу відмовився від зайняття посади.
40. Конкурсний відбір визнається таким, що не відбувся якщо:
відсутні заяви про участь у конкурсі;
жоден з претендентів не пройшов конкурсний відбір;
конкурсною комісією не визначено переможця;
переможець конкурсу не подав письмової заяви про прийняття його на роботу (відмовився від зайняття вакантної посади).
41. Якщо конкурсний відбір не відбувся, протягом одного місяця оголошується повторний конкурс. Повторний конкурс проводиться за процедурою, визначеною цим Положенням.
42. Результати конкурсного відбору оприлюднюються на офіційному веб-сайті Засновника Центру не пізніше ніж через 45 днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.
 
 
 
 
Секретар селищної ради                                              Марина ЛЕСКОВЕЦЬ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додаток 1
до Положення про проведення
конкурсу на посади педагогічних
працівників комунальної установи
«РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР»
Рокитнівської селищної ради
 
ЗГОДА
на обробку персональних даних
 
Я, _______________________________________________________________________, (прізвище, ім'я, по батькові)
народився (лася) ____   ________________ року, документ, що посвідчує особу (серія _________ № ___________), виданий ___________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
мешкаю за адресою: ________________________________________________
_____________________________________________________________________________
відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» (далі - Закон) даю згоду на:
обробку моїх персональних даних з первинних джерел у такому обсязі: відомості про освіту, професію, спеціальність та кваліфікацію, трудову діяльність, науковий ступінь, вчене звання, паспортні дані, дані про зареєстроване або фактичне місце проживання, біографічні дані, номери телефонів;
використання персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо їх обробки, в тому числі використання персональних даних відповідно до їх професійних чи службових або трудових обов’язків, дії щодо їх захисту, а також дії щодо надання часткового або повного права на обробку персональних даних іншим суб’єктам відносин, пов'язаних із персональними даними (стаття 10 Закону);
поширення персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо передачі відомостей про фізичну особу (стаття 14 Закону);
доступ до персональних даних третіх осіб, що визначає дії володільця персональних даних у разі отримання запиту від третьої особи щодо доступу до персональних даних, доступ суб’єкта персональних даних до відомостей про себе (стаття 16 Закону).
Зобов’язуюся в разі зміни моїх персональних даних подати у найкоротший строк уточнену достовірну інформацію та оригінали відповідних документів для оновлення моїх персональних даних.
 
 
_____  _____________ 20___ р.                             ______________________
                                          (підпис)
Додаток 2
до Положення про проведення
конкурсу на посади педагогічних
працівників комунальної установи
«РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР» Рокитнівської
селищної ради
 
 
Орієнтовний перелік питань
для проведення кваліфікаційного іспиту на посади
педагогічних працівників комунальної установи
   «РОКИТНІВСЬКИЙ
ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради                                                
 
          Міжнародні документи у сфері інклюзивної освіти.
Право дітей з особливими освітніми потребами (далі – ООП) на освіту в Законах України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту».
Порядок організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15.08.2011 № 872 (зі змінами).
Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545 (зі змінами).
Сутність та класифікація порушень психофізичного розвитку.
Причини порушень психофізичного розвитку.
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з інтелектуальними порушеннями (легкого, помірного, тяжкого ступенів).
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей із затримкою психічного розвитку.
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями слуху (глухих дітей та дітей зі зниженим слухом).
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями зору (сліпих дітей та дітей зі зниженим зором).
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями мовлення (в т.ч. з дислексією).
Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з аутизмом.
Психолого-педагогічний супровід дітей зі складними порушеннями розвитку.
Загальна характеристика сучасної системи надання послуг для дітей з особливими освітніми потребами.
 

Додаток 3
до Положення про проведення конкурсу на посади педагогічних працівників
комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
 
ВІДОМІСТЬ
про результати співбесіди
(готується кожним членом конкурсної комісії окремо)
 
Прізвище, ім'я та по батькові кандидата Вимоги Бали
 
Кандидат № 1
Вимога 1
Вимога 2
Вимога 3
   Вимога 4…
 
Кандидат № 2…
Вимога 1
Вимога 2
Вимога 3
   Вимога 4…
 
 
 
Член комісії         ___________            _______________________________
                                                 (підпис)                                                                            (прізвище, ім'я та по батькові)
 
 
 
 
 
Додаток 4
до Положення про проведення конкурсу на посади педагогічних працівників комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ
середніх балів
 
Прізвище, ім'я та по батькові кандидата  
Види оцінювання
 
Вимоги
Оцінка   члена комісії № 1 Оцінка   члена комісії № 2 Оцінка   члена комісії № 3 Оцінка   члена комісії № 4 Оцінка   члена комісії № 5 Середній бал
 
 
 
 
 
Кандидат № 1
 
 
Іспит
Знання законодавства в сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами
Знання основ спеціальної педагогіки
Особливості розвитку дітей з ООП
 
Співбесіда
Вимога
Вимога
Вимога
Сума балів
 
Голова комісії                          _______________                             _____________________________
                                                                                  (підпис)                                                                       (прізвище, ім'я та по батькові)
 

Додаток 5
до Положення про проведення конкурсу на посади педагогічних працівників
комунальної установи «РОКИТНІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ  ЦЕНТР» Рокитнівської селищної ради
 
ПІДСУМКОВИЙ РЕЙТИНГ КАНДИДАТІВ
 
 
Прізвище, ім'я та по батькові кандидата
 
Загальна кількість балів
 
Рейтинг

 
 
Голова комісії                ___________                  _________________________
                                                        (підпис)                                                  (прізвище, ім'я та по батькові)