ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Чирук Ірена Любомирівна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

228

Дата реєстрації:

08.09.2021

Проголосовано:

10.09.2021 12:21:38

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 228

Текст:



 










ПРОЄКТ




УКРАЇНА

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Восьме скликання

(Тринадцята сесія)

 

РІШЕННЯ

 

від 10 вересня  2021 року                                                                    №

 

Про затвердження Програми фінансової підтримки

комунального підприємства «Аптека»

Рокитнівської селищної ради на 2021 рік

 

З метою забезпечення належного утримання та збереження майна комунальної власності Рокитнівської селищної територіальної громади, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями селищної ради, селищна рада 

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму фінансової підтримки комунального підприємства «Аптека» Рокитнівської селищної ради на 2021 рік (далі – Програма), що додається.

 

2. Фінансовому відділу Рокитнівської селищної ради в селищному бюджеті на 2021 рік передбачати кошти, в межах наявних фінансових ресурсів, на виконання Програми.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення та регуляторної політики (О. КРУПЕНКО); з питань освіти, охорони здоров′я, культури, спорту, молодіжної політики (Л. СМИК); з питань комунальної власності, інфраструктури та житлово-комунального господарства (А. КРУПЕНКО).

 

 

Селищний голова                                                   Григорій ТАРГОНСЬКИЙ

                                                                                                                                                                

 

 

 



 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Рокитнівської селищної ради

від 10 вересня 2021 року № _____

 

Програма фінансової підтримки

комунального підприємства «Аптека» Рокитнівської селищної ради

на 2021 рік

 

Обгрунтування необхідності прийняття Програми

 

Створення системи дієвого державного контролю, стимулювання створення та виробництва власної фармацевтичної продукції, організація фінансової підтримки та інші заходи державної підтримки є визначальними чинниками для забезпечення балансу публічних і приватних інтересів на фармацевтичному ринку та забезпечення ефективної господарської діяльності комунальних фармацевтичних підприємств.

На фоні зростання приватного сектора фармацевтичної галузі саме комунальні аптечні заклади є провідними установами в реалізації державної політики у сфері медикаментозного забезпечення населення, адже вони створені, в першу чергу, з метою захисту життя та здоров’я людей, для здійснення соціальних програм, але безумовно необхідних видів діяльності.

На сьогодні в Україні відбувається глобалізація на ринку фармбізнесу. З року в рік недержавна мережа аптечних закладів розширюється, витісняючи при цьому мережу комунальних аптек, які не витримавши конкуренції мали збиткові результати діяльності, внаслідок чого були закриті.

Стратегічно важливою є роль комунальних аптечних закладів у забезпеченні населення сертифікованою, якісною продукцією як вітчизняних, так і іноземних компаній. Крім того, їх діяльність характеризується неухильним дотриманням вимог чинного законодавства, прозорістю у відпуску лікарських засобів та сумах сплачених податків.

На території Рокитнівської селищної ради представником аптечних установ комунальної власності є комунальне підприємство «Аптека» Рокитнівської селищної ради (далі – КП «Аптека»). Підприємство створено у 2011 році з метою забезпечення населення лікарськими засобами і виробами медичного призначення. КП «Аптека» перебуває у  комунальній власності Рокитнівської селищної територіальної громади та функціонує на підставі ліцензії, за правилами, встановленими чинним законодавством шляхом здійснення ним господарської діяльності роздрібної торгівлі.

У своїй діяльності підприємство керується Законами України «Про лікарські засоби», «Про захист прав споживачів», постановами Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 року № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань», від 17.03.2017 року № 152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів», наказами Міністерства охорони здоров’я України, наказами  Міністерства фінансів України.

КП «Аптека» брало участь в реалізації Урядової програми «Доступні ліки», реімбурсації препаратів інсуліну, відпуску лікарських препаратів пільговим категоріям населення.

КП «Аптека» є госпрозрахунковим і у своїй діяльності керується виключно обіговими коштами, тому фінансування підприємства здійснюється за рахунок власних і прирівняних до них коштів та інших джерел, не заборонених законодавством України.

 

Мета Програми і шляхи її досягнення

Метою Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Аптека» Рокитнівської селищної ради на 2021 рік є беззаперечна необхідність для поліпшення фінансового стану підприємства. Адже, без належної фінансової підтримки надалі неможливе функціонування підприємства, виконання ним статутних завдань та вирішення існуючих проблем.

Надання фінансової допомоги КП «Аптека» дозволить здійснювати основні завдання, покладені на нього.

 

Джерела фінансування Програми

 

Орієнтовні  обсяги фінансування

 
























рік сума термін джерело фінансування Інші джерела
2021 235 936,0 2021 рік Селищний бюджет     _
всього 235 936,0


 

Фінансування Програми буде здійснюватись в межах видатків, передбачених в селищному бюджеті, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Головним розпорядником коштів селищного бюджету на виконання заходів Програми є відділ  соціального захисту, охорони здоров’я та у справах дітей селищної ради.

 

Очікувані результати Програми

Погашення та недопущення росту кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати, сплати податків та зборів, оплати енергоносіїв та оренди приміщення та інше; можливість спрямування обігових коштів КП «Аптека» на основну діяльність, що визначена Статутом; належний стан приміщень (технічний, санітарний).

 

 

 

Секретар селищної ради                                               Марина ЛЕСКОВЕЦЬ