ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

14

Дата реєстрації:

21.11.2022

Проголосовано:

25.11.2022 11:34:07

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 14



УКРАЇНА

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Восьме скликання

(Тридцять перша (позачергова) сесія)

 

 

РІШЕННЯ

 

__________________ 2022 року                                                        № ______

 

 

Про затвердження  Програми

надання допомоги на поховання

деяких категорій осіб Рокитнівської

селищної територіальної громади

виконавцю волевиявлення померлого

або особі, яка зобов’язалася поховати

померлого на 2023 рік

 

 

           Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве  самоврядування в Україні», за погодженням з профільною постійною комісією селищної ради, Бюджетним Кодексом України, селищна рада

 
ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму надання допомоги на поховання деяких категорій осіб Рокитнівської селищної територіальної громади виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого на 2023 рік (далі – Програма),  що додається.

2. Фінансовому відділу Рокитнівської селищної ради передбачити видатки, необхідні на реалізацію заходів Програми, в межах наявних фінансових ресурсів.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на  постійну комісію селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення та регуляторної політики (О. КРУПЕНКО).   

 

 

 

Селищний голова                                                                       Григорій  ТАРГОНСЬКИЙ

 

 

 

 
ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Рокитнівської селищної ради

­­­________________ 2022 року №_____




ПРОГРАМА


надання допомоги на поховання деяких категорій осіб Рокитнівської селищної територіальної громади

виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого на 2023 рік

 

1. Загальні положення

На території громади, як і в цілому у державі, виникає потреба у наданні допомоги на поховання осіб, незастрахованих в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування та на поховання загиблих (померлих) учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні.

          Соціальний захист найбільш соціально незахищених верств населення здійснюється відповідно до ч.2 статті 13 Закону України «Про поховання та похоронну справу», постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року за № 99 «Про затвердження Порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалася поховати померлого», керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Конституції України, ст. 91 Бюджетного кодексу України та відповідних державних нормативних актів.

 

2. Мета та завдання Програми

Метою Програми є: забезпечення здійснення виплат соціальних гарантій, встановлених чинним законодавством на поховання осіб, які не були застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування та на поховання загиблих (померлих) учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні.

Умовами досягнення мети є: передбачення цільових видатків з бюджету Рокитнівської селищної територіальної громади на фінансування у 2023 році допомог особам, які здійснили поховання або виконали волевиявлення померлого.

Допомога виділяється:

1) на поховання осіб, які не були застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування:

1.1) на померлу дитину, на яку один з батьків (опікун, піклувальник, усиновитель),  не отримував допомогу відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» або Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»;

1.2) на особу, яка не досягла пенсійного віку та на момент смерті не працювала, не перебувала на службі, не зареєстрована у центрі зайнятості як безробітна;

1.3) на особу, яка не має права на отримання пенсії або державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію та інвалідам» у розмірі 1500,0 грн.;

2) на поховання сім’ям загиблих учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні у розмірі 10 000 грн.;

3) членам сімей померлих (загиблих) учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні на відшкодування витрат з  встановлення пам’ятного надгробного знаку у розмірі 15 000 грн.;

4) допомога на встановлення флагштоків та прапорів у розмірі 1000 грн.

 

3. Порядок надання допомоги

Рішення про надання допомоги на поховання особі, яка здійснила поховання,  приймається виконавчим комітетом селищної ради  на підставі:

  • заяви;

  • оригіналів та копій паспорта, картки платника податків (у разі наявності), рахунку з банку  особи, яка зобов’язалася поховати померлого;

  •  оригіналу та копії свідоцтва  про смерть,

  •  оригінал витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання;

  •  копія та оригінал посвідчення сім’ї загиблого УБД  або виписки з протоколу заключення про смерть під час виконання бойових дій.


Допомога на поховання не виплачується в разі смерті особи, яка перебувала на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі), крім випадків, коли поховання здійснюється виконавцем волевиявлення померлого або особою, яка зобов'язалася поховати померлого.

 

4. Фінансове забезпечення Програми

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Рокитнівської селищної територіальної громади та інших джерел не заборонених законодавством.

Допомога на поховання на поховання осіб, які не були застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, виходячи із вартості ритуальних послуг, становить – 1500,0 грн., допомога на поховання учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні становить 10 000 грн., допомога на встановлення пам’ятного надгробного знаку становить 15 000 грн., допомога на встановлення флагштоку та прапора  становить 1 000 грн.

            Розрахункова  потреба в коштах на 2023 рік орієнтовно становить 900 000 гривень (дев’ятсот  тисяч  гривень).

             Головним розпорядником коштів є відділ соціального захисту, охорони здоровʼя та у справах дітей Рокитнівської селищної ради.

 

5. Організаційне забезпечення Програми

Організаційне забезпечення Програми здійснюється виконавчим комітетом  селищної ради та відділом соціального захисту, охорони здоров’я та у справах дітей.

6. Очікуваний результат виконання Програми

Результатом надання допомоги на поховання деяких осіб та  загиблих (померлих) учасників   бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні Рокитнівської селищної територіальної громади виконавцю волевиявлення померлого, або особі, яка зобов’язалася поховати померлого є часткове відшкодування витрат на поховання особам, які проводили поховання.

                                

7. Контроль за виконанням Програми

 Безпосередньо відповідальними за виконання конкретних заходів Програми є відділ соціального захисту, охорони здоров’я та у справах дітей Рокитнівської селищної ради.

 

 

 

Секретар ради                                                                               Марина ЛЕСКОВЕЦЬ